Ontmoet het team

Jacqueline

  • Verloskundige & Coach
  • Traumaverwerking – EMDR
  • Pubermama
HOND FLIP -CRAZY ABOUT ENGLAND – FOODIE
Meer over Jacqueline

Even voorstellen:
Ik ben Jacqueline en sinds 2000 getrouwd met Ronald.
We hebben 2 heerlijke, (bijna) volwassen zonen, Max
(2000) en Joep (2003) Met z’n vieren, én met
eigenwijze hond Flip, wonen we in Almere.

In 1998 ben ik afgestudeerd als verloskundige en per toeval in Almere terecht gekomen, om een collega te vervangen in haar zwangerschapsverlof, en nu zijn we 23 jaar verder en ben ik nooit meer uit Almere weggegaan.
Verloskundige zijn is inmiddels deel van mijn identiteit, het past mij als een oude jas… Ik zeg vaak, ik beheers dit vak door en door in iedere vezel van mijn lijf. Ik dacht altijd dat ik het leukste vak ter wereld had, dat
heb ik ook nog steeds, maar…
Na het afronden van mijn coachopleiding, enkele jaren
geleden, en mijn opleiding tot traumaverwerkingsspecialist, kom ik tot de conclusie dat er misschien een nóg mooier vak is! Dat van verloskundig coach!
Werken met mensen, écht contact hebben, is voor mij altijd het fijnste geweest in mijn loopbaan, en in de coaching beleef ik dat wellicht nog meer dan in mijn werk als verloskundige. Luisteren, bemoedigen en samen zoeken naar de weg, naar het pad wat te gaan is; ik vind het zo waardevol.

Het valt niet altijd mee, in de wereld van vandaag, om vrouw, moeder, partner te zijn. Of de wens te hebben moeder te worden, en maandelijks teleurgesteld te worden. Ik zie je, ik hoor je, je bent welkom!

Mamacoach nu te mogen voortzetten samen met Nienke, vind ik geweldig! Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Liefs Jacqueline

Nienke

  • Verloskundige & Coach
  • Traumaverwerking – EMDR
  •  Meisjesmama
MINDFULNESS – VERSLAAFD AAN ITALIE
Meer over Nienke

Even voorstellen:
Ik ben Nienke Stam en ik ben getrouwd met Bas. Samen hebben we twee prachtige dochters. Mila (2011) en Fenna (2013).

In 2006 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Amsterdam. Een jaar later kreeg ik een vaste baan in Almere en sinds 2007 werk ik daar met heel veel plezier. Ik werk in een ontzettend leuke praktijk, met een heel fijn vast
team van verloskundigen. Verloskundige ben ik met hart en ziel. Het blijft heel bijzonder om in het holst van de nacht onderweg te zijn naar een bevalling. Je ontmoet mensen tijdens een van de meest kwetsbare periodes in hun leven. Het voelt eervol om daar onderdeel van te mogen zijn.
In de praktijk zie ik natuurlijk soms ook de ‘andere kant ‘van zwanger zijn en bevallen. Ik merkte hoe een traumatische bevalling het leven van een moeder en haar hele gezin kan beïnvloeden. 

Ik zag ook hoeveel angst er kan zijn voor een nieuwe zwangerschap of bevalling. Hoe heftig het kan zijn als er geen sprake is van een roze wolk in het kraambed en de periode daarna. Toen ik zelf moeder werd, ervoer ik hoe het echt is om zelf zwanger te zijn, te bevallen en moeder te zijn. Ik merkte hoe zwaar het soms kan zijn en hoe lastig het is om alle ballen in de lucht te houden.

Om ook al deze vrouwen te kunnen begeleiden en ondersteunen volgde ik in 2014 en 2015 een coachopleiding voor verloskundigen. In 2020 deed ik de training resetmethoden na een traumatische baring en behaalde ik het certificaat om EMDR te mogen toepassen. Ook heb ik een aantal mindfulness cursussen en verdiepende trainingen gedaan.
Sinds een aantal jaren combineer ik de verloskunde met het coachen en dat is een heel waardevolle aanvulling op elkaar!
En in 2021 kwam mamacoach op mijn pad. Samen met Jacqueline heb ik de praktijk voortgezet! We zijn enorm gepassioneerd om de praktijk die Vivian met zoveel zorg en passie heeft opgezet, een mooi en waardig vervolg te kunnen geven!
Ik hoop veel zwangere en pas bevallen vrouwen en moeders te kunnen begeleiden in de praktijk, zodat zij met vertrouwen zwanger zijn, bevallen en als moeder echt tot bloei kunnen komen!

 

Liefs Nienke

Ervaringen

‘Ik ben nu een aantal keer bij Nienke geweest i.v.m. een prenatale depressie en vanwege het fijne contact hebben mijn partner en ik besloten de bevallingscursus ook bij haar te boeken. Dit zodat we zo goed mogelijk voorbereid zijn voor de geboorte. Ik vond het vooral fijn om met Nienke te sparren over het mentale stuk van de bevalling, omdat dit meestal bij een ‘ algemene’ bevallingscursus wat meer achterwege wordt gelaten naar mijn idee, en zeker ivm mijn mentale klachten vond ik het prettig dat hier individueel extra aandacht aan kon worden besteed. Mijn partner vond het ook erg leerzaam: hij was vooraf erg gespannen voor hoe een bevalling in zijn werk gaat en zeker hoe hij mij als partner kon steunen, maar met alle tips en trucs heeft hij er nu ook het volste vertrouwen in dat het goed gaat komen. Ontzettend bedankt voor jullie hulp hierin en we raden iedereen deze cursus aan!’

Marco & Fleur

‘Na een fertiliteitstraject van 4 jaar waarbij het eindelijk raak was, liep dit uit op een miskraam waar ik heel veel verdriet van had. Ik hakte de knoop door. Ik had hulp nodig bij het verwerken van het verdriet en de moed om weer door te gaan. En in het fertiliteitstraject is er in het ziekenhuis geen tijd voor jouw gevoelens als patiënt. Je gaat maar door met de ene na de andere behandeling zonder je gevoelens te verwerken. Ik had daarnaast ook nog paniekaanvallen. Deze paniekaanvallen hadden (blijkbaar) een onderliggend trauma, een trauma wat mij mij niet los liet volgens mijn coach. Hiervoor hebben we een sessie EMDR gedaan.

Ik heb in de tweede helft van 2021 ongeveer een keer in de twee weken een coachsessie gehad met Jacqueline. Daarin hebben we gewerkt aan herkennen van patronen, tips en trucs voor de paniekaanvallen en het verkrijgen van inzichten in mijn gedrag en mijn gevoel. Ook was het heel fijn dat ik iemand had waar ik mijn verhaal bij kwijt kon. Het heeft mij heel erg geholpen om het trauma te verwerken, de paniekaanvallen zijn ook een stuk minder geworden. Jacqueline is heel kundig in wat ze doet en helpt je jezelf te coachen, want met jezelf moet je het doen! Als ik weer vastloop, kom ik zeker weer terug!

Jacqueline

‘In september 2021 ben ik na 18 weken zwangerschap plotseling bevallen van mijn stil geboren zoontje. De dagen, weken en maanden hierna waren een rollercoaster waarin ik van alles voelde, maar het moeilijk vond (en vind) om deze gevoelens te benoemen en erbij stil te staan. Nienke heeft mij enorm geholpen het verdriet er te laten zijn en helpt mij nu nog steeds met enerzijds het verdriet om het gemis van mijn zoontje en daarnaast het omgaan met de angst die er soms is tijdens mijn nieuwe zwangerschap.

Wat ik heel prettig vind aan Nienke is dat ik me vanaf het eerste moment vertrouwd voel bij haar en dat ze naast dat ze luistert met oprechte aandacht, ook tips geeft over het omgaan met de verschillende emoties die er (mogen) zijn. Ze weet goed te verwoorden hoe ik me voel als ik het zelf even niet weet. Ik kijk altijd uit naar onze gesprekken en ik ben enorm dankbaar dat Mamacoach mij is aangeraden door de verloskundigen.’

Evelien

‘Na een heftige en pittige periode, waarin ik helemaal vastzat als nieuwe mama, heeft mamacoach Nienke mij zo ontzettend goed geholpen. Met rust, vriendelijkheid en een luisterend oor, heeft zij me zulke fijne inzichten gegeven en vooral weer goed in mijn vel te zitten. Echt zo fijn!’

Bianca

Chat openen
1
Waar kunnen we je mee helpen?
Waar kunnen we je mee helpen?