Vivian Vietje

Ik ben Vivian Vietje – Scholte, getrouwd met Thijs en samen hebben wij 2 kinderen: Salomo en Linne en momenteel ben ik zwanger van ons derde kindje.
Laat je niet van de wijs brengen van mooie foto’s, wij zijn verre van perfect!

Tijdens mijn verlof  (Oktober 2019 – Februari 2020) lopen de zwangerschapscursussen gewoon door, ze worden gegeven door Inge Groen, een lieve verloskundige met veel ervaring op het gebied van zwangerschapscursussen. Ben je opzoek naar een coach? stuur even een mailtje, dan kijk ik samen met je welke collega je het beste verder kan helpen.

Werkervaring:
Tijdens mijn werk als verloskundige kwam ik veel in aanraking met vrouwen in hun vruchtbare levensfase. Een zwangerschapswens, hormonen of een baby kunnen je leven behoorlijk op zijn kop zetten. Het kan soms zo’n zoektocht zijn!

Het is mijn passie om met vrouwen mee te lopen en te delen van mijn kennis en ervaring om jou te helpen jezelf niet te verliezen tussen alle verwachtingen en taken die op jewachten.

In 2015 heb ik deze coach praktijk gestart toen ik steeds meer merkte hoe veel behoefte er is aan juiste voorbereiding op de bevalling & iemand met wie je door kan praten als alle verloskundige hulp stopt.  Hiervoor heb ik een coach en counselingsopleiding afgerond. In 2017 hebben wij als gezin  in Zuid – Afrika een half jaar gewoond. Hier hebben mijn man: Thijs en ik de aanvullende opleiding Foundation for Family Studies gevolgd. Bij Psychiater Pieter-Jan Bogaard heb ik de EMDR cursus voor traumaverwerking gevolgd. Verder heb ik verschillende nascholingen gedaan zoals FLOW, Hechting voor moeder en kind, en doe ik mee aan supervisiegroepen.

Het is geweldig om in de ervaring van meer dan 1000 geboortes en mijn 2 eigen bevallingen te kunnen gebruiken in de individuele zwangerschapscursussen. Voor mij een een heerlijk rustmoment, samen ontspanningsoefeningen doen die helpen tijdens de geboorte.

De talloze kraambedden die ik heb begeleid en de coachgesprekken die ik met moeders heb beginnen vaak met 1 ding: De behoefte naar rust! Voor mij heel herkenbaar. Maar hoe vind je die rust nou te midden van je gezin, werk, vrienden etc? Het is soms echt samen puzzelen, maar het resultaat is soms net zo verwonderlijk als een geboorte. Wauw! 

Er zijn veel moeders en mama’s in spé opzoek naar hulp.  Dit zorgde ervoor dat ik sinds noveber 2018 helemaal gestopt ben als verloskundige en nu mij volledig richt op coachen en trainen.

Al deze ervaringen deel ik graag met jou zodat je  verder tot bloei kan komen.

mamacoachamersfoort