Vivian Vietje

Even voorstellen..

Ik ben Vivian Vietje – Scholte, getrouwd met Thijs en samen hebben wij 3 kinderen: Salomo, Linne en Maas.

Laat je niet van de wijs brengen van mooie foto’s, wij zijn verre van perfect!

Ik coach, train en schrijf. 

Mijn verhaal

Tijdens mijn werk als verloskundige kwam ik veel in aanraking met vrouwen in hun vruchtbare levensfase. Ik mocht meer dan 1000 geboorten begeleiden en talloze kraambedden. Wat een voorrecht! Ik zag dat een zwangerschapswens, hormonen of een baby je leven behoorlijk op zijn kop zetten. Het kan soms zo’n zoektocht zijn!

Het is mijn passie om met vrouwen mee te lopen en te delen van mijn kennis en ervaring om jou te helpen jezelf niet te verliezen tussen alle verwachtingen en taken die op jewachten.

In 2015 heb ik deze coach praktijk gestart toen ik steeds meer merkte hoeveel behoefte er is aan juiste voorbereiding op de bevalling & iemand met wie je door kan praten als alle verloskundige hulp stopt.

De coachgesprekken die ik met moeders heb beginnen vaak met 1 ding: De behoefte naar rust! Voor mij heel herkenbaar. Maar hoe vind je die rust nou te midden van je gezin, werk, vrienden etc? Het is soms echt samen puzzelen, maar het resultaat is soms net zo verwonderlijk als een geboorte. Wauw! 

Werkervaring

Na mijn studie verloskunde heb ik 10 jaar gewerkt als verloskundige. Er zijn veel moeders en mama’s in spé opzoek naar hulp.  Dit zorgde ervoor dat ik sinds noveber 2018 helemaal gestopt ben als verloskundige en nu mij volledig richt op coachen en trainen. Hiervoor heb ik een coach en counselingsopleiding afgerond.

In 2017 hebben wij als gezin in Zuid-Afrika een half jaar gewoond. Hier hebben mijn man: Thijs en ik de aanvullende opleiding Foundation for Family Studies gevolgd. Deze kennis gebruiken we met name bij relatiecoaching.

Bij Psychiater Pieter-Jan Bogaard heb ik de EMDR cursus voor traumaverwerking gevolgd. Verder heb ik verschillende nascholingen gedaan zoals FLOW, Hechting voor moeder en kind, en doe ik mee aan supervisiegroepen.

In 2019 is mijn bevallingsboek verschenen: Geboorte vol vertrouwen. Nieuwsgierig?

Al deze ervaringen deel ik graag met jou zodat je  verder tot bloei kan komen